blog-n-roll

blog-n-roll

Bara som jag är.

Min "dagbok" när jag hinner - mina tankar, vad som händer i mitt liv, i min hjärna, i min kropp.
Händelser, tacksamhet, adhd, ivf, familj, vänner, musik, träning, kost... Ja, whatever crosses my mind at the time.

Välkommen in i mitt huvud. Jag skriver för min egen skull och för er som tycker det är kul. :) Enjoy!

Lite upprörande

Kroppisen o hälsanPosted by Tess Sun, May 29, 2016 13:08:50
Sitter här och har ont och är halvt rörelsehindrad, vilket är skapligt svårt och påfrestande med två småfisar... (Har genomgått en operation för att sy ihop delningen mellan mina magmuskler som uppstod efter graviditeterna. Denna "diastas" har medfört bl a att jag måste gå med anspänning 24/7 för att inte få ont, träna oerhört fokuserat och inte för tungt, samt undvika vissa övningar helt. Svårt att lyfta ungar och tyngre saker utan att hela tiden tänka mig för, får ont av att ligga på mage och att hoppa t ex. Öm och obehag vid beröring runt magen ).
Och känner mig faktiskt upprörd över att jag ska behöva betala för den här smärtan och skitgrejen som faktiskt också är en ren graviditetsrelaterad skada...
64.700 pengar får jag betala ur egen ficka för att alltså kunna funka normalt igen.
För att kunna stå, gå, jobba, leka med mina barn som de flesta mammor faktiskt vill göra, träna som tidigare o s v ..
För att undvika att få större ryggproblem och kanske bli sjukpensionär eller långtidssjukskriven...
Konstigt, konstigt att landstinget ser det som rent kosmetiskt och troligtvis antar att det här är något man gör frivilligt för att "slippa se ut som en normal morsa". Finns säkert såna rötägg med, men fucking hear my word:
JAG SKULLE ALDRIG I MITT LIV GÅ IGENOM DEN HÄR SMÄRTAN FÖR NÅGOT SÅ OVIKTIGT SOM LITE HUDÖVERSKOTT, PUTMAGE ELLER EN FETTANSAMLING PÅ HÖFTEN!
LÄGG AV ATT ANTA ATT ALLA KVINNOR GÖR ALLT FÖR ATT BEHAGA UTSEENDEFIXERADE ÅSKÅDARE OCH LYSSNA PÅ PROBLEMET! JAG VILL FUNGERA PRECIS SOM ALLA ANDRA, DET HÄR ÄR EN SKADA SOM MAN INTE AUTOMATISKT VÄLJER GENOM ATT BLI GRAVID OCH SOM GÅR HYFSAT LÄTT ATT ÅTGÄRDA.
Annars kan man ju fundera på om man ens ska åtgärda diskbråck, knäskador, höftleder också? Eller är det bara kosmetisk när det handlar om kvinnor och magar?

Det här är inte kul, inte något jag önskat mig att behöva genomgå och framför allt inte
behöva pynta för själv! Idioti...!
Det här är alltså något som många kvinnor slåss med- och för. Men många gånger får man höra hos vc/läkare/kirurg att det endast är kosmetiskt och inget ingrepp som landstinget betalar för. Det är inget nytt, men något som lyfts fram i ljuset mer och mer.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tezz Sun, May 29, 2016 18:13:31

Hej Helen!
Tack för din kommentar! Ja, det låter otroligt likt mig det du skriver också. Hade också 5 cm vid operation och kämpat på som sjutton med mammamage-träning som jag byggt på så mycket jag kunnat och orkat med.
Kul, får peppa varandra då! Vart bor du förresten? Vilken klinik gjorde du på?
du kan maila om du vill eller adda på fb istället :)
Nu kör vi!

Posted by Helen Sun, May 29, 2016 15:20:30

Ligger här och ler lite smått. Det hade kunnat vara mina ord och min blogg. Genomförde stor bukplastik samma dag som dig och ligger nu och rullar tummarna i soffan. Smärtan är dock hanterbar, men allt är omständigt och besvärligt. 3 barn inom 3,5år, 5cm glipa i avslappnat läge, 2cm vid spänt läge. Tränat som en tok med mammafitness men kommer inte vidare. Fin platt mage på morgonen, hängbuksvin på kvällen. Ont i ryggen och orkeslös. Jag är så tacksam mot mig själv att jag vågade operera. Känner som du att jag "fuskar". Den långa vägen tillbaks till ett starkt och fartfyllt liv har startat. Jösses vad jag är taggad!!